Με την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τις μέρες των γιορτών τα εστιατόρια των ξενοδοχείων τα σχέδια πολλών για ένα ρεβεγιόν από τα παλιά… ναυάγησαν.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες όμως, γνωστοί σεφ θα προετοιμάζουν πυρετωδώς τα εορταστικά μενού τα οποία και θα φέρνουν στην πόρτα μας.

«Υπάρχει βελουτέ κολοκύθας με κρουτόν, υπάρχει ρολό γαλοπούλας μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου και ο χριστουγεννιάτικος κορμός» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Hilton.

To μενού του Hilton ανήμερα Χριστουγέννων ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.

«Τα Χριστούγεννα μπορούμε να βάλουμε σαλάτα, υπάρχει αγριογούρουνο μπρεζέ με γέμιση αποξηραμένων φρούτων και υπάρχει και cheesecake κάστανο» προσθέτουν.

To ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια περιλαμβάνει 5 μενού των 6 ατόμων από 270 ευρώ έως και 390 ευρώ.

«Υπάρχει μενού για χορτοφάγους με σπιτική πρασόπιτα, ζυμαρικά γεμιστά με σπανάκι και κρέμα μασκαρπόνε με σφένδαμο και σαβαγιάρ με εσπρέσσο», ενώ το premium μενου περιλαμβάνει καπνιστό σολομό, ψητό καρέ από μοσχάρι γάλακτος και προφιτερόλ με κρέμα βανίλιας και αφράτα σού.

Τα πιάτα των σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, που διαφημίζονταν και μέσω τηλεόρασης, μπαίνουν σε κομψά κουτιά και φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού μας.

Από το γιορτινό τραπέζι δεν μπορεί να λείψει η παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα την οποία κάνει delivery το 5στερο ξενοδοχείο Athens Plaza. Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές έως και 3 ημέρες πριν από κάθε γιορτή ενώ συνοδεύεται μ’ ένα μπουκάλι κόκκινο και λευκό κρασί.

«Ολόκληρη παραδοσιακή, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες φούρνου και σάλτσα φραγκοστάφυλο 150 ευρώ, ολόκληρο ψητό γουρουνόπουλο συνοδεύεται με πατάτες φούρνου 200 ευρώ» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Athens Plaza.

Αρκετά ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επέλεξαν πάντως να παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά την περίοδο των γιορτών.  Εκτός από τα ξενοδοχεία, πολλά είναι και τα εστιατόρια τα οποία ετοιμάζουν εορταστικά μενού και τα κάνουν ντελίβερι πόρτα- πόρτα.