Ειδικά εν μέσω καραντίνας, οι ενήλικες χρειάζονται την αερόβια σωματική άσκηση περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται καθημερινά κατά μέσο όρο μία ώρα σωματικής άσκησης.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό, μικροί και μεγάλοι, να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

Γιατί αξίζει να ξεκινήσετε γυμναστική στην καραντίνα

Οι έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Η γυμναστική βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.

Βοηθά επίσης σημαντικά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης σαρκοπενίας (απώλεια μυϊκής μάζας) και οστεοπόρωσης (απώλεια οστικής πυκνότητας).

Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει επίσης στην αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς φαίνεται να απομακρύνει τα βακτήρια από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς, να αυξάνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων και τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών, χημικών που λειτουργούν ως ενισχυτικά της διάθεσης. Η γυμναστική σάς δίνει επίσης την ευκαιρία να ξεφύγετε από τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας.

Άλλωστε, όταν το σώμα σας είναι απασχολημένο, το μυαλό σας θα αποσπάται από τις ανησυχίες της καθημερινής ζωής και θα είναι ελεύθερο να σκέφτεται δημιουργικά.

Δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο που είστε συνέχεια στο σπίτι είναι αρκετά πιθανό να το ρίξετε… στο φαγητό, η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό. Η σωματική άσκηση αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού σας και παράλληλα μπορεί να μειώσει την όρεξή σας για φαγητό.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε με τις ώρες προκειμένου να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και την ψυχολογία σας.

Μόλις 20 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.