«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, να βρούμε πρόσβαση σε κάθε ευρωπαϊκή δράση και να διευκολύνουμε αυτή την επένδυση όπως μπορούμε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση για την υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινό όραμα

Ο υπουργός τόνισε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αυτή η επένδυση διαχέεται απ’ το κοινό μας όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης όσο και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας οι οποίοι τόνισαν με τη σειρά τους την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να αξιοποιηθούν από τους επιχειρηματίες κίνητρα για στρατηγικές επενδύσεις όπως είναι η μείωση φορολογικών υποχρεώσεων, επιδοτήσεις και άλλα.

Επισημάνθηκε η σημασία που δίνεται στην αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης ως στρατηγική μας προτεραιότητα και ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί και στις υπερεκπτώσεις δαπανών που παρέχονται, ήδη, σε επιχειρήσεις που επενδύουν σε R&D.

Πηγή ΑΜΠΕ