Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του άτυχου έλληνα οδοντιάτρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του με την δύο μηνών κόρη του στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, όταν έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο που ο οδηγός του βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο 51χρονος Γερμανός που οδηγούσε ένα ασημί «Range Rover» αφαίρεσε πέντε ζωές, ενώ τραυμάτισε 18 ανθρώπους, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή ο Γιώργος Καπιλίδης με την μικρούλα κόρη του, συγγενείς άφησαν ένα συγκινητικό γράμμα στα ελληνικά για να τους αποχαιρετήσουν.

«Βιργινία μου, κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά. Φυλαγε την μανούλα σου και τον αδερφούλη σου σαν άγγελος που έγινες» αναφέρει το γράμμα, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Πηγή: Joerg Voelkerling

Σε σοκ η οικογένεια

«Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η οικογένεια του 45χρονου Γιώργου Κομπιλίρη και επισημαίνει ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές Αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Τριρ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι.

Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τριρ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».