Άγνωστος εισέβαλε στο κέντρο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μία καραμπίνα, κι απείλησε την υπάλληλο που ήταν στην είσοδο του διαγνωστικού ζητώντας της τα χρήματα.

Ο καλοντυμένος άνδρας με το ανοιχτόχρωμο κουστούμι, φτάνει στο διαγνωστικό κέντρο στα Σπάτα λίγο μετά τις 19:30. Η πόρτα ανοίγει αυτόματα, ο άνδρας φορώντας τη μάσκα του, μπαίνει και κοιτά πρώτα στ’ αριστερά του. Μέχρι εδώ όλα είναι φυσιολογικά.

Μόνο που την ακριβώς επόμενη στιγμή, βγάζει τη κοντόκανη καραμπίνα που έχει κάτω απ’ το σακάκι του. Κατευθύνεται δεξιά στις δύο υπαλλήλους στην υποδοχή.

Οι διάλογοι που ακολουθούν προκαλούν σοκ:

-Ληστεία. Τα λεφτά…

Καθίστε κάτω. Καθίστε.

Μέσα στη τσάντα. Γρήγορα! Γρήγορα!

Η ηλικιωμένη γυναίκα που περιμένει στην είσοδο, σαστίζει. Σηκώνεται. Προσπαθεί να φύγει. Ο ληστής την αντιλαμβάνεται. Γυρνά προς το μέρος της. Της λέει να μην κουνηθεί. Ο ληστής ξαναγυρίζει στο ταμείο και εκείνη φαίνεται να βρίσκει την ευκαιρία να μπει σε κάποιο εξεταστήριο και να κρυφτεί.

-Ληστεία. Τα λεφτά…

Καθίστε κάτω. Καθίστε.

Μέσα στη τσάντα. Γρήγορα! Γρήγορα!

«Είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Φορούσε φαρδιά ρούχα. Ήρεμος… Έβγαλε την καραμπίνα από το σακάκι… Το μόνο που είπε είναι ότι ζήτησε τα χρήματα» λένε στο MEGA.

Είναι ψύχραιμος…

Ο ληστής φορά καπέλο, μάσκα και γυαλιά. Είναι αδύνατο να φανούν τα χαρακτηριστικά του. Είναι ψύχραιμος. Δεν φωνάζει. Θέλει όμως όλα να γίνουν γρήγορα. Πριν τον καταλάβουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι και ασθενής που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

«Μέσα στο κέντρο εκείνη την ώρα ήταν σύνολο έξι άτομα. Μέχρι πριν πέντε λεπτά ήταν γεμάτο το σαλόνι. Πολλά άτομα. Στην ουσία μόλις άδειασε, λίγο, ας πούμε, από κίνηση, μπήκε ο κύριος» συμπληρώνουν.

Ο χρόνος κυλάει. Ο ληστής βιάζεται. Τελικά, αρπάζει το κόκκινο μεταλλικό κουτί στο οποίο οι δύο υπάλληλοι έχουν βάλει όλα τα χρήματα από το ταμείο, γυρίζει και φεύγει σαν κύριος.

«Κράτησε πάρα πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Ούτε λεπτό. Η κοπέλα, του έδωσε, εννοείται, κατευθείαν τα χρήματα… το ταμείο δηλαδή…»

Παρ’ ότι περιπολικό έφτασε σε ελάχιστο χρόνο στο διαγνωστικό κέντρο, ο ληστής με τη καραμπίνα, είχε γίνει καπνός.