Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική, γεγονός που προκύπτει και από τα σχετικά στοιχεία που δείχνουν ότι όλες οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στο ΑΧΕΠΑ 43 στις 43 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, στο Ιπποκράτειο 25 στις 25 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, και στο Παπαγεωργίου 43 στις 43 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Αν και υπάρχει μεν η δυνατότητα για μία – δύο κλίνες, σε περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη για διασωλήνωση, ωστόσο οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν αντέχουν άλλο.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει νοσηλευτές και γιατροί από όλη την Ελλάδα, ώστε να συνδράμουν. Την ίδια ώρα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν φύγει επί 4 μήνες, δεν έχουν δει τις οικογένειές τους, από φόβο μην κολλήσουν κοροναϊό και δεν μπορούν να εργαστούν.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που είναι σε εφημερία, μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ μπορεί να περάσει και από το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 ώστε να επιθεωρήσει το υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, και θα συζητήσουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

«Συναγερμός» σε γηροκομείο της Φλώρινας

Συναγερμός έχει σημάνει και σε γηροκομείο της Φλώρινας, όπου έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό τρόφιμοι αλλά και εργαζόμενοι.

Το θέμα ήρθε στο «φως» όταν σε έλεγχο εργαζόμενος στο γηροκομείο βρέθηκε θετικός στον ιό στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, και μετά στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος του γηροκομείου είναι ήδη διασωληνωμένος, ενώ αναμένεται από τον ΕΟΔΥ ο απολογισμός για το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη δομή.

Την ίδια ώρα, το δείγμα της Τετάρτης από τα λύματα της Θεσσαλονίκης έδειξε 30% λιγότερο ιικό φορτίο, από το δείγμα της Δευτέρας.