Παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αν και όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων, κάτι που σηματοδοτεί τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση της παράταση των μέτρων καθώς όπως είπε το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας.

Τέτοιες περιοχές πρόσθεσε είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία , η Αχαΐα και η Λέσβος.

Ειδικά για την πόλη της Πάτρας ενόψει της γιορτής του πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, του Αγ. Ανδρέα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους.

Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερματάδοσης, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση όπως είπε θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος είναι ένας: Οι Ελληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς.

Ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα προχωρήσουμε σε επίταξη όπου αλλού χρειάζεται, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως μια υγειονομική περιφέρεια προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.