Ο χειμώνας ταιριάζει στη Σκωτία. Ετσι όπως με τη (σχεδόν) ασταμάτητη βροχή του ξεπλένει τη μελαγχολική ομορφιά της, την ομορφιά που συναντάς σε κάθε βήμα σου, την κάνει ακόμα πιο λαμπερή.

Τα χρώματα γίνονται πιο έντονα, τα ρυάκια γεμίζουν κρυστάλλινο νερό που ρέει με ένταση, οι πλαγιές των βουνών γεμίζουν από μικρούς και μεγαλύτερους καταρράκτες που λάμπουν στο φως του ήλιου.

Είναι και ο παγωμένος αέρας που κατεβαίνει από τα βουνά ή που φτάνει μέχρι τα γεμάτα ρείκια λιβάδια από τον ωκεανό, ένας παράγοντας που ζωντανεύει τις αισθήσεις και σου χαρίζει επιπλέον ζωντάνια.

Αυτά ως προς το φυσικό περιβάλλον. Γιατί,όπως περιγράφει ο Κοσμάς Βίδος στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», υπάρχουν και τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά, τα ειδυλλιακά νησιά και οι πανέμορφες πόλεις της Σκωτίας, από το Εδιμβούργο και τη Γλασκόβη έως το Περθ, το Στέρλινγκ και το Ινβερνές, που σε καλούν να κάνεις το μακρινό, αναζωογονητικό ταξίδι στον βρετανικό Βορρά. Ενα νοερό, για την ώρα, ταξίδι, με την ευχή γρήγορα να μπορέσετε και το κάνετε κι εσείς χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται τώρα, χωρίς τους φόβους αυτής της δύσκολης εποχής.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»