Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πολύ υψηλά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εδώ και δύο εβδομάδες σε καθεστώς lockdown, παρουσιάζονται τα κρούσματα τόσο σε Αττική όσο και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, 673 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 582 στην Αττική. Μάλιστα, οι δύο αυτές περιοχές έχουν αθροιστικά 1.255 κρούσματα, δηλαδή περίπου τα μισά από τα 2.581 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το σύνολο της χώρας.

Την ίδια στιγμή, έκρηξη παρατηρείται στην Μαγνησία με 108 κρούσματα, την Πέλλα με 107 και τη Λάρισα με 105.

Παρατηρείται σταθεροποίηση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, παρατηρείται κάποια σταθεροποίηση στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα παραμένει σε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ακόμα εξήγησε πως «παρατηρείται μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων».

«Χρειάζεται υπομονή γιατί το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται» τόνισε η ίδια.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο» σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιπτώσεις 90ρηδων που είναι ασυμπτωματικοί και περιπτώσεις 40ρηδων που νοσούν βαριά.

«Περιμέναμε μεγαλύτερη ύφεση»

«Το κακό είναι πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει ζωές» είπε και υπενθύμισε διαπίστωση επιστήμονα του ΠΟΥ πως εάν η χρήση μάσκας επεκταθεί στο 95%, δεν θα χρειάζεται lockdown.

«Περιμέναμε μεγαλύτερη ύφεση στα κρούσματα, τρεις εβδομάδες μετά το lockdown» είπε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε πως: «η κούραση των περιορισμών υπερτερεί», διαπιστώνοντας χαλάρωση στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

«Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε εάν κάποιος στο περιβάλλον μας υπήρξε ασυμπτωματικός ή νόσησε ελαφρά», τόνισε και συνέχισε: «Κανείς δεν είναι άτρωτος, έχουμε πραγματικά πόλεμο. Και εάν υπήρχαν πραγματικές σφαίρες, κανένας δεν θα χαλάρωνε».

Τι είπε για το εμβόλιο

«Η ασφάλεια των εμβολίων αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση για μας για τον εμβολιασμό» είπε ακόμα αναφερόμενη στο εμβόλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από