Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής μπορεί να είναι κλειστά, αλλά κομμώτριες και αισθητικοί, παρά το lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας, κάνουν επισκέψεις κατ’ οίκον σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Με τα βαλιτσάκια στα χέρια, επαγγελματίες ομορφιάς οργώνουν την Αθήνα παρέχοντας κανονικά τις υπηρεσίες τους, πάρα το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η χώρα βιώνει το πιο θανατηφόρο κύμα κοροναϊού.

Στο κέντρο κάνουν ελέγχους

Και αν τα προάστια βολεύουν γιατί είναι απομακρυσμένα, οι κατ’ οίκον κομμώτριες και αισθητικοί αποφεύγουν να πηγαίνουν σε πελάτες σε σπίτια κέντρο γιατί, όπως λένε, γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία.

«Δεν με βολεύει η Κυψέλη. Να σας πω γιατί. Είναι ότι από εκεί κάνουν λίγο ελέγχους προς το κέντρο, που έχω δει στην τηλεόραση. Δεν είναι ότι δεν με βολεύει σαν… εγώ μένω Μοσχάτο βασικά».

Τα Νότια Προάστια ωστόσο, παρέχουν ασφάλεια και είναι δοκιμασμένα. «Είχα σήμερα προς το Φάληρο. Παλαιό Φάληρο».

Μάλιστα, οι δουλειές στα σπίτια πάνε καλά, αφού όπως λέει η κομμώτρια, πρέπει να κλείσουμε άμεσα ραντεβού γιατί διαφορετικά δεν θα βρούμε.

Αύξησε τις τιμές λόγω… ρίσκου

Μια άλλη αισθητικός κοστολογεί το ρίσκο που παίρνει, χρεώνοντας 5 ευρώ παραπάνω την κάθε υπηρεσία γιατί, όπως λέει, υπάρχει και ο κίνδυνος να τη πιάσει η αστυνομία.

«Κοιτάξτε να δείτε, εγώ το έχω βάλει 15 ευρώ. Καταλάβατε γιατί το έχω βάλει παραπάνω; Εγώ σήμερα την ανανέωσα με άλλη τιμή γιατί δεν μπορώ να διακινδυνεύω. Εγώ παίρνω 10 μανικιούρ, 10 πεντικιούρ. Τώρα το έχω βάλει 15 και 15 γιατί εντάξει, φοβάμαι τώρα. Να βγω έξω πώς θα βγω έξω, δηλαδή ωραία, φτιάχνω ένα χαρτί για βοήθεια στο σπίτι, οκ, κανένα πρόβλημα, δεν ξέρω τώρα αν θα έρθει ο αστυνομικός, πόσο θα το χωνέψει αυτό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεν είναι και χαζοί».

Ωστόσο, και η συγκεκριμένη κύρια αποφεύγει το κέντρο λόγω των ελέγχων.

Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτες κομμωτηρίων αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά από το δεύτερο lockdown.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Χαρά Ιωαννίδη, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, σημείωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς το δεύτερο lockdown είναι πιο δύσκολο από το πρώτο. «Πλήττεται πάρα πολύ ο χώρος μας, με το μελανό σημείο τα κοριτσάκια με το βαλιτσάκι στο σπίτι».

Η κ. Ιωαννίδη επισήμανε ότι οι λογαριασμοί τρέχουν, την ώρα που τα έσοδα είναι μηδενικά.

«Και να ανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα, πόσο να καλυφθεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει; Είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA