Ιδιαίτερη σύγχυση και αναστάτωση προκλήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 –με ελάχιστες εξαιρέσεις– καθώς και επιπλέον μέτρα για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.

Τι ισχύει για delivery και take away

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 που επιβάλλεται από την ερχόμενη Παρασκευή θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά.

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ωστόσο, δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία των take away και των delivery και τις πληροφορίες που ήθελαν να «βάζουν λουκέτο» από τις 20:30.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, για τα take away θα ισχύει το προφανές. Ότι δηλαδή δεν θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν αποκλειστικά για αγορά φαγητού μετά τις 21:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί, οπότε και θα ισχύουν τα νέα μέτρα.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος βρίσκεται έξω εκείνες τις ώρες για τους λόγους που επιτρέπονται (υγεία, εργασία, έξοδο με κατοικίδιο), θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει φαγητό take away.

Σε ό, τι αφορά στο delivery, αναμένεται να συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι παραδόσεις κατ’ οίκον, μέχρι οι επιχειρήσεις να κλείνουν αναλόγως του ωραρίου τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις επόμενες ώρες αναμένεται διευκρινιστική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία που θα αναφέρει ρητώς τι προβλέπεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα.