«Δεν θέλουμε καθολικό lockdown όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα», επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας για εργαλεία «στοχευμένης παρακολούθησης της πανδημίας που φέρνουν στοχευμένα μέτρα».

Αυτό δεν απαγορεύει ωστόσο στοχευμένα τοπικά  lockdown σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Ο χάρτης είναι ευέλικτος ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με αυτή τη λογική δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα», πρόσθεσε η κ. Πελώνη αναφερόμενη ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε η κ. Πελώνη όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών. Επεσήμανε ότι το νέο πακέτο μέτρο για τους πληττόμενους κλάδους και ειδικά για τους υπαλλήλους όπου οι συμβάσεις τους μπαίνουν σε αναστολή είναι ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

«Ντροπή και προσβολή» για την ακαδημαϊκή κοινότητα το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ

Η κυβέρνηση κατάργησε το άσυλο πρέπει και είναι έτοιμη για μέτρα πρόληψης και καταστολής», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σχετικά με το περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού στην ΑΣΟΕΕ.

«Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης και στον τομέα της πρόληψης και στον τομέα της καταστολής»  επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ακαδημαϊκή κοινότητα και αφού έχει ακούσει τις προτάσεις τους.