Στην προσαγωγή 14 αντιεξουσιαστών από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, προχώρησαν άνδρες της ομάδας Δράση και της ΟΠΚΕ. Στο Νέο Ηράκλειο συνελήφθησαν και δέκα χρυσαυγίτες.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί σε στέκι της περιοχής και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο, εκεί όπου είχαν κάνει κάλεσμα χρυσαυγίτες για το ετήσιο μνημόσυνο των δύο δολοφονημένων.

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους αντιεξουσιαστές που τελικά δεν πραγματοποίησαν πορεία και επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου σημειώθηκε ένταση και έγινε η προσαγωγή 14 ατόμων.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Ένταση και με τους χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δυο μελών της.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να πηδήξουν τα κάγκελα και να μπουν στο νεκροταφείο για να γλιτώσουν. Ακολούθησε ένταση με την αστυνομία και τελικά προσήχθησαν 10 χρυσαυγίτες. Μάλιστα, υπήρξαν και τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ του Σαββάτου είχαν απαγορευτεί όλες οι συγκεντρώσεις με εντολή της ΕΛΑΣ.