Ο Ολυμπιακός στο Πόρτο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα και να είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα και κυρίως το 2-0 περιπλέκει την κατάσταση όμως έχουμε δρόμο μπροστά μας με τις δύο επόμενες αγωνιστικές να κρίνουν πολλά.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι θα ψάξει ένα μικρό θαύμα ελπίζοντας να του «κάτσουν» τα αποτελέσματα στους αγώνες της Πόρτο με την Μαρσέιγ.

Όπως και να έχει, ότι και να γίνει είναι δεδομένο πως την 5η αγωνιστική στη Μασσαλία ο Ολυμπιακός θα παίζει για μια πρόκριση. Είτε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είτε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας πιθανότητες ανοικτές για το καλύτερο.

Μέχρι τότε θα έχει κυλήσει πολύ «νερό στο αυλάκι». Θα έχει πάρει παιχνίδια περισσότερα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν αναβολές στο πρωτάθλημα. Παρεμπιπτόντως θα ήταν καλό να αλλάξει το πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ και να γίνει πιο ελαστικό γιατί σε λίγο θα γίνονται πολύ λιγότερα ματς από όσα δεν θα γίνονται.

Το σημαντικότερο πως μέσα από τα παιχνίδια που έρχονται ο Μαρτίνς θα βάλει στο κόλπο και τις τελευταίες μεταγραφές. Ντρέγκερ, Βινάγκρε, Μπρούμα, Πέπε θα πάρουν παιχνίδια και θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερες ποιοτικές λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός όσο κυλάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταφέρει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που έχει πετύχει μέχρι τώρα όλους τους στόχους του. Με λίγο τύχη στο Πόρτο θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα, αλλά είπαμε.

Όλοι κοιτούν μπροστά με αρχή το ματς με τον Απόλλωνα και την μεγάλη δοκιμασία στο Μάντσεστερ που έρχεται. Ενωμένοι και έτοιμοι για να πετύχουν. Γιατί στον Ολυμπιακό όλοι μαζί νικούν και όλοι μαζί χάνουν. Και αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι ένα μήνυμα προς όλους, «κολλημένους» και μη. Στο Πόρτο ο Ολυμπιακός έχασε γιατί πλήρωσε τα λάθη του ως ομάδα, και όχι γιατί έκανε το τελικό λάθος ο Μπουχαλάκης.

Ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού. Βλέποντας άλλωστε ποδοσφαιρικά το συγκεκριμένο λάθος ξεκινά από τον Σα και ολοκληρώνεται στον Μπουχαλάκη.

Ήταν να γίνει, έγινε, προχωράει μπροστά ξέροντας πως τα λάθη στο Τσάμπιονς Λιγκ τιμωρούνται.