Μια ανάσα από το lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη καθώς μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα δεκαπλασιάστηκαν. Το πρωί ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσίασε στον πρωθυπουργό ανησυχητικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα μονοψήφια νούμερα, στην κατακόρυφη αύξηση. Την περασμένη Δευτέρα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν μόλις 6, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα δεκαπλασιάστηκαν.

Κρούσματα σε σχολείο

Γονείς φτάνουν πανικόβλητοι στο πρώτο δημοτικό σχολείο Νεάπολης για να πάρουν τα παιδιά τους. Μόλις έχουν ενημερωθεί ότι στην πρώτη δημοτικού υπάρχουν δύο κρούσματα κοροναϊού.

Άλλα έξι παιδάκια παρουσίασαν συμπτώματα και περιμένουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Ο σύλλογος γονέων διαμαρτύρεται ότι οι κηδεμόνες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Εκτός από τα σχολεία, υγειονομική βόμβα αποδείχθηκε το δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Νεάπολης – Συκεών. 16 μικροί αθλητές και 3 ενήλικες έχουν μολυνθεί από κοροναϊό.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, δεν έχει λάβει καμία οδηγία από τον ΕΟΔΥ και έτσι αποφάσισε μόνος τους να κλείσει όλα τα γυμναστήρια και τα πολιτιστικά κέντρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την διασπορά.

Εκτός από τα σχολεία και τα γυμναστήρια του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, απολύμανση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και άλλες δημοτικές υπηρεσίες καθότι εντοπίστηκαν θετικοί και υπάλληλοι του δήμου.

Συνωστισμός στα λεωφορεία παρά τον κίνδυνο

Με την επιδημιολογική εικόνα να οξύνεται, η κατάσταση στα ΜΜΜ δε λέει να αλλάξει.

Οι επιβάτες είναι ο ένας πάνω στον άλλον, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ανύπαρκτα.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων και διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για αυτόν τον λόγο προγραμματίστηκε τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους νέους να περιορίσουν τις εξόδους τους, αφού τα μισά κρούσματα της πόλης είναι νεαρά άτομα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA