Κάτοικοι της Κοζάνης σχηματίζουν μία τεράστια ουρά στην πλατεία της πόλης, και περιμένουν υπομονετικά -τηρώντας της αποστάσεις- προκειμένου να κάνουν rapid test και να μάθουν αν είναι θετικοί στον ιό. Η πόλη τους είναι για δεύτερη ημέρα σε καραντίνα.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανησυχεί ιδιαίτερα τους πολίτες.

Χθες, στην περιφερειακή ενότητα προστέθηκαν άλλα 24 κρούσματα, σύνολο 251 κρούσματα σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην περιφερειακή ενότητα εντοπίστηκαν 41 εστίες μετάδοσης με έντονο συγχρωτισμό να παρατηρείται στα στέκια της νεολαίας.

Τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά διχάζουν. Οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους. Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν ότι τα παιδιά είναι ασφαλέστερα μέσα στο σχολείο, όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη στην Κοζάνη και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η μάσκα στην πόλη είναι υποχρεωτική και στους ανοιχτούς χώρους. Εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ παραμένουν κλειστά, με τις επιχειρήσεις να φτάνουν στα όριά τους.

Οι τοπικοί φορείς εφιστούν την προσοχή. Προτρέπουν στον περιορισμό των μετακινήσεων και κρούουν τον κώδωνα στους αρνητές της μάσκας.

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν μετά τις 29 Οκτωβρίου.

Έκρηξη Χαρδαλιά κατά πάντων

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς τους είπε γνώριζαν για εστίες κοροναϊού και δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πάρτι σε σπίτι με περισσότερα από 70 άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ έδωσε και τη λίστα με καταστήματα που δεν τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θετικός βρέθηκε και κουρέας που παρέδιδε υπηρεσίες κατ’ οίκον.