Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάν (François-Philippe Champagne), στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, που ενισχύονται από την παρουσία της δυναμικής ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, αλλά και την πολύ στενή συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό τομέα.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, χώρας-μέλους του NATO, τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι δύο πλευρές ανέδειξαν τέλος το γεγονός ότι μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να στηρίξουν την αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική δραστηριότητα.
- Προειδοποίηση Πάπα Λέοντα ΙΔ’ : Η Τεχνητή Νοημοσύνη εντείνει την πόλωση και την βία
- Ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια ο θάνατος 49χρονου στη Μεσαρά; – Βίντεο ντοκουμέντο της διαδρομής του τη μοιραία μέρα
- «Drill baby, drill»: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία – «Ανασκαφές» ΗΠΑ και Ιράν για το ουράνιο, άνοιξαν τα Στενά και οι… αντλίες