Δεν αποκλείεται η πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλου το πρωί της Τρίτης στο Νέο Ηράκλειο ή, εναλλακτικά, να υπήρξε μια πολύ τοπική επίδραση έντονων καθοδικών ρευμάτων καταιγίδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, ισχυρές καταιγίδες ξεκίνησαν να πλήττουν το λεκανοπέδιο της Αττικής κατά το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου με κίνηση προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά. Το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε ισχυρές ριπές ανέμων κατά τη διάρκεια των καταιγίδων σε όλο το λεκανοπέδιο.
Στις 06:20 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εκδηλώθηκαν θυελλώδεις άνεμοι μικρής διάρκειας, των οποίων όμως η έντασή δεν καταγράφηκε λόγω της έλλειψης μετεωρολογικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή. Η περιορισμένη έκταση των ζημιών και οι καταστροφές σε υποδομές βαρέος τύπου (π.χ. στύλοι οπλισμένοι με σκυρόδεμα, καμινάδες οροφών, αποκόλληση κεραμιδιών) καθιστά πιθανή την δημιουργία ανεμοστρόβιλου.
Αν και σπάνιο καιρικό φαινόμενο, σύμφωνα με το meteo, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου. Από το 2000 έχουν καταγραφεί περίπου 24 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειονότητα των περιπτώσεων. Τον Οκτώβριο του 2015 ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ψυχικό και έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, προκαλώντας υλικές ζημιές.

- ΜΙΔΑΣ: Πάνω από 7 εκατ. πρέπει να ελέγξουν τα ακίνητά τους – Οι διορθώσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ και κάλυψη 90% για νέα ζευγάρια» – Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα
- Συντάξεις Μαΐου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Μην την «πατήσετε» με την Πρωτομαγιά






