Στις Βρυξέλλες παραμένει ο Γιάννης Λαγός, ο καταδικασθείς για τη δράση της Χρυσής Αυγής, απολαμβάνοντας τον ιδιαίτερα υψηλό μισθό που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής.

Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2019 που έγιναν οι Ευρωεκλογές, ο Γιάννης Λαγός λαμβάνει 6.600 ευρώ το μήνα ως μισθό. Επίσης, 320 ευρώ την ημέρα όταν λαμβάνει μέρος σε επιτροπή της Ευρωβουλής, καθώς και 4.000 τον μήνα για έξοδα γραφείου, στα οποία δεν απαιτούνται παραστατικά εξόδων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι έστειλε αυτή τη βδομάδα επιστολή στον Λαγό, ότι θα του επιβληθούν κυρώσεις, με πιθανή τη μείωση του μισθού του.

Ο λόγος είναι ότι ο Λαγός, στη διάρκεια ομιλίας του στην Ευρωβουλή, μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά των μεταναστών της Μόριας.

Ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός είπε ότι υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού, και αν βγει αρνητικό τη Δευτέρα θα παραστεί στο δικαστήριο.

Η Ευρωβουλή την ίδια ώρα, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει έγγραφα από τις ελληνικές αρχές, με στόχο να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις 19 Οκτωβρίου.