Σερβιτόρος μετά τη λήξη της βάρδιάς τους επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, όμως τη στιγμή εκείνη περνούσε μια μηχανή με μεγάλη ταχύτητα και τον παρέσυρε.

Η μηχανή χτύπησε τον σερβιτόρο εκσφενδονίζοντάς τον μακριά κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια πολλών πολιτών που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι.

Τόσο ο πεζός όσο και ο οδηγός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα χτυπήματα που φέρει ο σερβιτόρος είναι πολύ σοβαρά, ενώ και ο οδηγός της μοτοσικλέτας βρίσκεται στην εντατική.

Delivery: Το μεροκάματο του τρόμου

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν χθες οι κούριερ, διανομείς και εξωτερικοί υπάλληλοι με δίκυκλο, το πρωί της Πέμπτης με αφετηρία το Πεδίο Άρεως.

Ζητούν να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο, μεταξύ άλλων.

Ο υπάλληλος ταχυφαγείου, Γιάννης Σκλάβος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις συνθήκες εργασίας του κλάδου αυτού και τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκλάβο, οι διανομείς εργάζονται ανασφάλιστοι, με χαμηλό μεροκάματο και με το δικό τους μηχανάκι, το οποίο συντηρούν οι ίδιοι.

Μαζί με το συνδικάτο επισιτισμού και τουρισμού ζητούν μια συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα που έχουν κυρίως οι διανομείς, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι.

Μέχρι τώρα λαμβάνουν 6ωρο ένσημο για 11 ώρες δουλειάς, ενώ επειδή η διανομή αποτελεί λύση ανάγκης, γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης από τους εργοδότες.