Μόλις έξι ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι νοσεί από κοροναϊό και μόλις δυο ημέρες μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο, ενώ νοσεί ακόμα τον φονικό ιό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζει να… πουλάει τρέλα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του κάθε κανόνα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Ο αμερικανός πρόεδρος σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται -και δυστυχώς είναι πολλές- στέλνει τα λάθος μηνύματα υποτιμώντας τον φονικό ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, εκ των οποίων πάνω από 216 χιλιάδες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η κίνησή του αυτή, να εμφανιστεί στο Οβάλ Γραφείο ενώ ακόμη νοσεί με κοροναϊό, προκαλεί τρόμο στους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν από… πρώτο χέρι πως ο επικεφαλής των ΗΠΑ σπανίως τηρεί τους κανόνες.

Όλα αυτά, τη στιγμή μάλιστα, που οι κινήσεις του Τραμπ παρακολουθούνται με εντεινόμενη προσοχή αφού αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19.

Σύγχυση

Νωρίτερα, είχε προκληθεί σύγχυση, αφού εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, διαβεβαίωσε πως ο Τραμπ δεν πήγε την Τρίτη στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε χθες στο Οβάλ Γραφείο «λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις».

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να ξαναμπεί στο προεδρικό γραφείο.

Τελικά, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες, αφού λίγες ώρες αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στο Οβάλ Γραφείο.