Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

«Η Αττική δεν είναι στο »κόκκινο», είναι στο »πορτοκαλί». Αν ήταν στο »κόκκινο» θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση. Συγκριτικά με άλλες χώρες η εικόνα στην Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε απόδοση των μέτρων και στην Αττική θα δούμε την εικόνα να αλλάζει προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αναφορικά με το πότε πρέπει να περιμένουμε καλυτέρευση της κατάστασης στην Αττική, ο ίδιος είπε ότι «Το όριο είναι μεταβαλλόμενο διαρκώς. Όταν οι αριθμοί είναι μεγάλοι χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τους δούμε να σταθεροποιούνται αρχικά, και να μειώνονται στη συνέχεια. Κατά συνέπεια δεν έχω να σας πω συγκεκριμένο αριθμό ημερών που θα χρειαστεί. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Αττική είναι στο “πορτοκαλί”, χρειάζεται επαγρύπνηση, και με την πιστή τήρηση των μέτρων αναμένουμε θετική εξέλιξη».

Σχολιάζοντας το θέμα των διαθέσιμων ΜΕΘ για κορωνοϊό στη χώρα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι: «Οι διαθέσιμες εντατικές για κορωνοϊό επειδή είναι 26 τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν 126 την ερχόμενη εβδομάδα αν παραστεί ανάγκη. Η προσπάθεια όλων είναι να μη γεμίζουν τα κρεβάτια των εντατικών. Γιατί αν γεμίζουν, αυτό σημαίνει ότι ο ένας στους δύο θα χάσει τη μάχη. Το σύστημα έχει και εσωτερικές και εξωτερικές εφεδρείες».

Τέλος, μιλώντας σχετικά το μήνυμα του κ. Κικίλια, για όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για την απόφαση της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος σημείωσε ότι «ο ιός δεν έχει λογική και συναίσθημα. Μεταδίδεται από τον ένα στον άλλο, όταν συνωστίζονται για οποιοδήποτε λόγο. Μάσκες και αποστάσεις και μικροί αριθμοί συγκεντρωμένων, αυτό έπρεπε να προσέξουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από