Πάλεψε με τον κοροναϊό δεκαπέντε ημέρες στον Ευαγγελισμό και με την μοναξιά της απομόνωσης στο σπίτι του για άλλες είκοσι. Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Υφαντόπουλος, μιλά στο MEGA για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του από την οποία κατάφερε να βγει νικητής.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι αυτό δεν με αφορά, δεν θα συμβεί σε εμένα, θα συμβεί στους άλλους και εδώ είναι ο άκρατος εγωισμός τον οποίο θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την περίοδο του κοροναϊού».

Όπως περιέγραψε και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο ίδιος διακρίνει την εμπειρία του σε τρία στάδια.

«Η πρώτη φάση αναφέρεται στην αγνωσία θα έλεγα, όπου οι γνώσεις μας για τον κοροναϊό είναι πολύ περιορισμένες. Το δεύτερο στάδιο είναι της νοσοκομειακής φροντίδας όταν αναγκάστηκα να νοσηλευτώ γιατί διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό. Η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν μεταφερόμενος στο δωμάτιο, είδα ξαφνικά στη πόρτα του θαλάμου, προσοχή covid19 και κατάλαβα κι εγώ ότι είμαι ένας από τους ασθενείς με υψηλό κίνδυνο».

Μέσα στον θάλαμο νοσηλείας, τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και μοναδική του παρηγοριά ήταν να κοιτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου στον Λυκαβηττό.

«Ο εφιάλτης ήταν όταν αγνάντευες, όταν κοίταζες έξω και έβλεπες τις νεκροφόρες και τα φέρετρα να βγαίνουν από το νοσοκομείο».

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ακολούθησε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και το καλωσόρισμα στο σπίτι. «Το φαγητό ερχόταν στο κατώφλι του δωματίου και μέσα από τις αναπνοές και τις εισπνοές που έκανα προσπάθησα να αναλάβω την υγεία μου».

Η οδυνηρή αυτή εμπειρία που έζησε αποτελεί παρελθόν, δεν ξεχνά ωστόσο το πόσο αδυσώπητος είναι ο κοροναϊός, τονίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης και της πειθαρχίας στις οδηγίες των ειδικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από