Την επιθυμία του να βγάλει πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του και να κατακτήσει τίτλους με την ερυθρόλευκη φανέλα εξέφρασε ο Μπρούμα, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ τόνισε ότι πριν αποφασίσει να πει το «ναι» στους Πειραιώτες συνομίλησε με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και με τον Ρούμπεν Σεμέδο και επισήμανε ότι θα κάνει πάντα για να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους να πετύχουν τους στόχους τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα. Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικούς φιλάθλους και είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Θέλω να κερδίσω τίτλους. Οι φίλαθλοι είναι πολύ σημαντικοί στο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά.

Για το αν μίλησε με κάποιο παίκτη του Ολυμπιακού ή με τον Πέδρο Μαρτίνς: «Μίλησα με κάποιους παίκτες, μίλησα με τον Σεμέδο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός παίκτης.

Μίλησα επίσης με τον προπονητή και από όσα είπαμε νιώθω πως αυτό ο σύλλογος είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ήρθα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Ηρθα για να κατακτήσω τίτλους και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Είμαι πολύ γρήγορος, είμαι πολύ καλός στο control. Είμαι πολύ καλός στις συνεργασίες, μου αρέσει να βγάζω ασίστ και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν».