Τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη δεν ήταν απλά. Φανέρωσαν στους πάντες τις θρυλούμενες εδώ και καιρό κυβερνητικές αρρυθμίες και αστοχίες. Ο Πρωθυπουργός βλέποντας να αναπτύσσονται και εντός του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου προσωπικές στρατηγικές αναγκάστηκε να επέμβει δυναμικά και να επαναφέρει στην τάξη ουκ ολίγους υπουργούς.

Τα έβαλε ο κ. Μητσοτάκης με την υπουργό Παιδείας που έσπευσε να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών για το φιάσκο της μάσκας στα σχολεία, με τον υπουργό Οικονομικών επειδή αναζητούσε άλλο τόπο, εκτός της στενής εκλογικής του περιφέρειας, για το κέντρο μεταναστών, προβάλλοντας την ιστορικότητα των Θερμοπυλών και με αρκετούς άλλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα». Απευθυνόμενος ειδικά στον υπουργό Οικονομικών, σχεδόν τον επιτίμησε προτρέποντάς τον «να συμπεριφέρεσαι σαν υπουργός και όχι σαν βουλευτής Φθιώτιδας».

Οπως ήταν φυσικό κι επόμενο, δημοσιοποιούμενες οι πρωθυπουργικές αναφορές προκάλεσαν αναστάτωση και μετέφεραν φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό. Ωστόσο διασκεδάστηκαν στη συνέχεια και το ενδεχόμενο ενός νέου ανασχηματισμού διαψεύστηκε.

Οι θιγόμενοι πάντως υπουργοί έκτοτε κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα. Και δικαίως, αφού οι τρέχουσες υγειονομικές, οικονομικές και πολιτικοκοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ανάπτυξη προσωπικών στρατηγικών. «Ολοι αυτή την ώρα είμαστε αφοσιωμένοι στην εθνική αποστολή αντιμετώπισης της πολυσήμαντης κρίσης, δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο» φέρεται να διεμήνυσε κατ’ ιδίαν σε κυβερνητικά στελέχη στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ώστε να μην υπάρξει καμία παρανόηση…

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ