Σε προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η Αστυνομία στην Μεσσηνία, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται, για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ένας 18χρονος έχασε την ζωή του, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα Πιπερίτσα, στην περιοχή της Μεσσήνης. Μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο 18χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έπειτα από λίγο υπέκυψε στα τραύματά του.

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του 18χρονου, συγγενείς και φίλοι του συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά και στην Μεσσήνη, ενώ η Αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία.

Ένταση στην περιοχή

Σε αυξημένη επιφυλακή είναι το σύνολο των Αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ενώ έχουν έρθει ενισχύσεις από την Αργολίδα και την Λακωνία, καθώς σημειώνονται επιθέσεις και φθορές σε καταστήματα της πόλης της Μεσσήνης ειδικά στην οδό Μουλαβασίλη από Ρομά που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στο περιστατικό.

Επίσης, ομάδες Ρομά έχουν στήσει «μπλόκα» κι οδοφράγματα σε δρόμους που οδηγούν προς την Μεσσήνη αλλά και στην 7η Επαρχιακή οδό και δημιουργούν προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, messinialive.gr, κρατάνε ξύλα και πετάνε πέτρες και στο σημείο έχουν σπεύσει επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ, όμως η κατάσταση βρίσκεται κυριολεκτικά «στο κόκκινο» και υπάρχει μεγάλη ένταση.