Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Δευτέρα, ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

O πρωθυπουργός, θα απευθύνει αύριο, στις 11:00, ομιλία σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, παρουσιάζοντας τη νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», έπειτα από εντατικές, σε καθεστώς άκρας μυστικότητας, διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού και των οικονομικών επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, ο αμερικανικός πολυεθνικός τεχνολογικός γίγαντας επείσθη να επενδύσει στη χώρα μας.

Ο Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που η κυβέρνηση το δουλεύει εδώ και μήνες.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική και η σχετική συζήτηση με την οποία ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις έγινε στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ  στο Νταβός, όπου υπήρξε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπραντ Σμιθ.

Υπενθυμίζεται ότι στην συνάντηση αυτή είχε συζητηθεί η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.