Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στο οποίο φέρεται να είναι μπλεγμένος και αθλητής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, από Ιράκ, Αλγερία και Συρία. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 27, 36 (οι δύο) και 73 ετών, καθώς και μια 23χρονη γυναίκα, που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα και έτερου 73χρονου αλλοδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-234- διαβατήρια διαφόρων χωρών

-150- ταυτότητες διαφόρων χωρών

-3- άδειες ικανότητας οδήγησης

-32- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

-15- κινητά τηλέφωνα

-2- tablet

-2- φωτογραφικές μηχανές

-1- κάμερα

χρηματικό ποσό -6.200- ευρώ και -85- λιρών Τουρκίας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα στη Χώρα μας. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και αθλητής.

Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας τα ευρήματα επέκτειναν και την έρευνα τους στο Facebook για να τσεκάρουν τα στοιχεία που είχαν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία «Στο υπ’ αριθμόν (ε) συνημμένο έγγραφο, εμφαίνεται ο λογαριασμός αυτής, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καθώς και φωτογραφίες της. Κατά την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε από 29-06-2020 κλήση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τον Ζ) αλλοδαπό αθλητή,καθώς και κάρτα αθλητή αυτού από τον Γυμναστικό Σύλλογο (σ.σ αναφέρεται στον σύλλογο )με φωτογραφία του. Ο τελευταίος, είναι προσεσημασμένος στην Δ.Ε.Ε., με πολλά διαφορετικά στοιχεία και με αριθμό φακέλου …… Κατόπιν σύγκρισης των προαναφερθέντων φωτογραφιών με αυτές του άλμπουμ φωτογραφιών που βρέθηκε και κατασχέθηκε, προκύπτει ξεκάθαρα και άνευ αμφιβολίας ότι η ΣΤ με τον Ζ διατηρούν μεταξύ τους σχέση-δεσμό και ταυτόχρονα για αμφότερους εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες των ανωτέρω συλληφθέντων. Επιπροσθέτως, 4 εκ των τριάντα 32 φωτογραφιών που ανευρέθησαν στην κατ’ οίκον έρευνα, απεικονίζουν τον Ζ, ενώ 14 τον Β.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζεται.