Εμφανώς εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε έντονο ύφος σε ερώτηση δημοσιογράφους για το κατά πόσο χρειάζονται νέα μέτρα. Μάλιστα, δεν έλειψε και η επίθεση στην αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως «εάν τηρήσουμε τα μέτρα δεν χρειάζεται κανένα lockdown». Στη συνέχεια, σε έντονο τόνο είπε πως «αν κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια, τότε προφανώς θα πάμε σε lock down, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από ένα lockdown» είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

«Είναι ένα θέμα που μας ρωτάτε συνέχεια. Σήμερα είχαμε 460 κρούσματα και τα 150 αφορούν σε συρροές. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερός. Αυτό σημαίνει πως είμαστε σε φάση που πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που ήδη υπάρχουν. Δεν υπάρχει έξαρση που πρέπει να μας τρομάξει. Δουλεύουμε στο κομμάτι που λέγεται Αττική» εξήγησε.

«Για παράδειγμα πριν 15 μέρες υπήρχε μεγάλο ποσοστό στον δήμο Αθηναίων και ξεκινήσαμε συγκεκριμένες πρακτικές. Το ποσοστό αυτό κρατιέται σταθερό και υποχωρεί, κάποιοι δήμοι πιέζονται, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Αττική είναι σταθερός» είπε και συνέχισε:

«Εμείς θα επιμείνουμε σ’ αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας που έδειξαν απίστευτη υπομονή και αυταπάρνηση. Και σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να κάνουν αυτό που ξέρουν».

«Προφανώς αν κερδίσουν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα των μέτρων, την σοβαρότητα του ιού, αρνούνται να δουν τι γίνεται παγκοσμίως και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια, τότε προφανώς θα πάμε στο επόμενο μέτρο» υπογράμμισε.

«Διότι πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν οικογένειες. Υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό του καθενός. Υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι, νηφάλιοι, πρακτικοί. Ας παραμείνουμε όλοι σε μία στρατηγική την οποία από την πρώτη στιγμή έχουμε προσπαθήσει να εφαρμόσουμε. Κι αυτή είναι μία: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Έτσι και το κάνουμε όλοι, θα μπορέσουμε στις επόμενες μέρες να κερδίσουμε αυτή τη μάχη στον μεγάλο πόλεμο με τον ιό» κατέληξε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς εξοργίστηκε και με τα σενάρια που θέλουν υπάρχει σύγκρουση επιστημόνων με πολιτικούς τονίζοντας ότι είναι μια οικογένεια όλοι. Μάλιστα αναφέρθηκε προσωπικά στον Σωτήρη Τσιόδρα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Παράλληλα επέκρινε όσους στηρίζουν διαδηλώσεις χωρίς μέτρα προστασίας, δείχνοντας έμμεσα… στην αντιπολίτευση.

«Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις εικόνες σε διάφορες εκδηλώσεις. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Δεν μπορεί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης να κλείνουν το μάτι σε συγκεντρώσεις δυο, τριών, τεσσάρων χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς μέτρα».

Όπως είπε, βέβαια, «θέλουμε να υπάρχουν οι πολλές φωνές, αλλά ας διαμαρτυρηθούν τηρώντας τα μέτρα».