Η κληρωτίδα έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ για τον τρίτο όμιλο του Champions League και to10.gr σας δίνει στο «πιάτο» την ομάδα της Μασσαλίας.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν στο γαλλικό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να πάρει απευθείας την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ από την τρίτη Ρεν είχε έξι βαθμούς διαφορά.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 42χρονος Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ έδρα της είναι το «Βελοντρόμ» με 67.394 θέσεις. Τη φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια στη Ligue 1 καθώς μετά από πέντε αγωνιστικές έχει «μαζέψει» μόνο οκτώ βαθμούς, ωστόσο είναι ένας από τους συλλόγους που έχουν «πληγεί» αρκετά από τα κρούσματα κορωνοϊού.

Μεγαλύτερος σε αξία παίκτης της Μαρσέιγ στο transfermarkt είναι ο Φλοριάν Τοβέν με 32.000.000 ευρώ, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του δεξιού εξτρέμ.

Στο ρόστερ της υπάρχει ακόμα και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος επέστρεψε μετά την «περιπέτεια» του στην Αϊντχόφεν, με τους Γάλλους πάντως να αναζητούν ομάδα να τον παραχωρήσουν αφού δεν είναι στα πλάνα τους.

Οι «μάχες» της Μαρσέιγ με τον Ολυμπιακό

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει στο παρελθόν ραντεβού τέσσερις φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός και Μαρσέιγ αναμετρήθηκαν για το Europa League (Κύπελλο UEFA τότε) την αγωνιστική περίοδο 1994-95 με τους Γάλλους να παίρνουν δύο νίκες (1-2, 3-0) σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Μετά από περίπου 17 χρόνια οι δύο σύλλογοι ήρθαν πάλι αντιμέτωποι για τους ομίλους του Uefa Champions League (2011/12)  με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν το διπλό εκτός έδρας με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραισκάκης» που ήταν και για την πρεμιέρα, ήρθε ισόπαλο (1-1).

Τι έχει κατακτήσει

Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα που μετράει συνολικά 25 τίτλους στην ιστορία της εκ των οποίων οι 9 είναι πρωταθλήματα Γαλλίας, οι 10 είναι Κύπελλα Γαλλίας, οι τρείς είναι Λιγκ Καπ Γαλλίας, οι δύο είναι Σούπερ Καπ Γαλλίας ενώ έχει στην κατοχή της και ένα Champions League το οποίο και κατέκτησε τη σεζόν 1992/1993.

Τι έκανε φέτος στις μεταγραφές

Η γαλλική ομάδα φέτος έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 13 εκατομμύρια ευρώ αποκτώντας τον Λουίς Ενρίκε από την Τρες Πάσος με οκτώ, τον Άλβαρο Γκονζάλεθ με 4 από την Βιγιαρεάλ, δανείστηκε με 1 εκ ευρώ τον Λεονάρντο Μπαλέρντι από την Ντόρτμουντ, ενώ πήρε και ως ελεύθερους τους Παπέ Γκάι από την Χάβρη και τον Γιούτο Ναγκατόμο από τη Γαλατασαράϊ.