Μπορεί το κλίμα στον σύλλογο να είναι «κρύο», μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να έμεινε εν τέλει χωρίς τη θέληση του, η Μπαρτσελόνα ωστόσο μπήκε «φουριόζα» στη νέα αγωνιστική περίοδο, επικρατώντας της Βιγιαρεάλ με 4-0, έχοντας τον Άνσου Φατί ως απόλυτο πρωταγωνιστή!

Μόλις στο 15ο λεπτό ο 17χρονος άσος των «μπλαουγκράνα» έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» του παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας εξαιρετικά με ένα μονοκόμματο πλασέ την πάσα του Ζόρντι Άλμπα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φατί σκόραρε ξανά, μετά από μια απίστευτη κούρσα του Φιλίπε Κουτίνιο.

Ο Ισπανός εξτρέμ είχε «κέφια» και αυτό έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μάλιστα και άψογη χημεία με τον Λιονέλ Μέσι. Στο 35′ ο Φατί κέρδισε και πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μέσι, ανοίγοντας και αυτός λογαριασμό για τη φετινή σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι που έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει… Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο κεντρικός αμυντικός του «κίτρινου υποβρύχιου», Πάου Τόρες, σκόραρε, ωστόσο στη λάθος εστία, γράφοντας το τελικό 4-0 για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έριξε αισθητά τον ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστες φορές, χωρίς να ανησυχήσουν τον Νέτο.