Δηλώσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας έκανε λίγο μετά τις 12 το βράδυ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι θα έχουμε μία δύσκολη νύχτα.

Ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα γυναίκα, αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα, δήλωσε. Όπως ανέφερε, γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό της, ενώ τόνισε πως σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού.

Ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων που από το πρωί απεγκλώβισαν δεκάδες συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία,

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική επενέβη, μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας, για 85 απεγκλωβισμούς ατόμων, 4 στο Μουζάκι και 4 στους Σοφάδες.

Ο κ. Χαρδαλιάς που βγήκε πριν από λίγο από την σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη με μεγάλους όγκους νερού στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Βοιωτία και στην Μεσσηνία.

Δήλωσε επίσης ότι το φαινόμενο δείχνει σε κάποια μοντέλα να εξασθενεί αλλά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή και θα αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία σε νέα τεχνική σύσκεψη αύριο στις 08:30 το πρωί.