Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο δυνατό φιλικό τεστ με αντίπαλο την Βιλερμπά και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από την Βιλερμπάν με 74-57 στον πρώτο αγώνα του τουρνουά στη Βαλένθια.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κατώτεροι του αναμενομένου, ιδιαίτερα άστοχοι (1/14 τρίποντα και 22/40 δίποντα) και παρότι βελτιώθηκαν στα μέσα της αναμέτρησης στο κομμάτι των ασίστ και των λαθών, δεν μπόρεσαν ποτέ να εμφανίσουν όσα αυτός θα ήθελε στο παρκέ.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Χασάν Μάρτιν με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, αν και είχε τεράστια προβλήματα στο κομμάτι της αντιμετώπισης του  Φολ, ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα. Καλός ο Σλούκας με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, την ώρα που ο Έλις πέτυχε 12 πόντους.

Για τους νικητές καλύτερος όλων ο Φρίμαν με 14 πόντους (4 τρίποντα), ενώ καλοί επίσης οι Φολ και Κόουλ με 12.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός πέρασε… φουριόζος στο ματς.Με τον Σλούκα και τον Πρίντεζη οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ και έκλεισαν το πρώτο πεντάλεπτο με το υπέρ τους +6. Από εκεί και έπειτα όμως, οι Γάλλοι επέβαλλαν το ρυθμό τους. Γρήγορα πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, σκλήρυναν την άμυνά τους και από το στιγμή που άνοιξε το ροτέισον ο Μπαρτζώκα τα πράγματα έγειραν προς το μέρος τους.

Γρήγορα ανέτρεψαν την αναμέτρηση και έτρεξαν ένα επιμέρους 14-6, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-12.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε με τον Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε το 21-20, όμως ήταν εξαιρετικά άστοχος και υπερβολικά άτσαλος. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μπερδευτεί από την αμυντική λειτουργία της Βιλερμπάν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποπέσουν σε 10 λάθη, έχοντας μόλις 5 ασίστ! Η Βιλερμπάν βρήκε ελεύθερα τρίποντα λόγω των κακών περιστροφών στην άμυνα του Ολυμπιακού, κάτι που σήμαινε ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια για τους Γάλλους. Το ημίχρονο τελείωσε στο 32-25 έπειτα από 5/12 τρίποντα των παικτών του Πάρκερ.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Ο Ολυμπιακός πέρασε το ίδιο νωθρός στην αρχή του ματς. Αναμενόμενο να… κολλάει στην επίθεση, την ώρα πάντως που οι Πειραιώτες ψαχνόντουσαν και στην άμυνα. Ο Φολ κυριαρχούσε των ψηλών του Ολυμπιακού, με την Βιλερμπάν να βρίσκει εύκολους πόντους στο… ζωγραφιστό, την ώρα που ο Φρίμαν έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 12 πόντους με τρίποντο (40-28).

Αυτό ήταν ένα μικρό καμπανάκι, ο Σλούκας οργάνωσε και ανέβασε ταχύτητα σε όλη την ομάδα, ο Έλις προσέφερε επιθετικές λύσεις και η διαφορά έφτασε στους 4 (42-38) με ένα επιμέρους 10-2 για τους Πειραιώτες.

Στην επιστροφή του Φολ στο ματς, ο Ολυμπιακός και πάλι έχασε κάθε μάχη στο παρκέ, και το δεκάλεπτο τελείωσε στο τιμητικό 55-45 για το συγκρότημα του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην επίθεσή του. Αμυντικά είχε καλυτερέψει την απόδοσή του, όμως μπροστά σημάδευε μόνο σίδερο, δεν μπορούσε να βρει σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα του 24αριού και στο σετ παιχνίδι απλά… κολλούσε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μάρτιν καμούφλαρε την εμφάνισή του με συνεχόμενους πόντους, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε ακόμα λύσεις στην επίθεση. Η Βιλερμπάν στόχευσε στους ψηλούς τους, είχε επιθετική πληρότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει η διαφορά και να μείνει κολλημένη πάνω από τους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-25, 55-45, 74-57