Στο άνοιγμα του τουρισμού και στο κατά πόσο αυτό ήρθε νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, λόγω κοροναϊού, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως η χώρα άνοιξε την οικονομική δραστηριότητα με μεγάλο επαγγελματισμό και για αυτόν τον λόγο είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από άλλες, ανταγωνιστικές χώρες.

«Δεν υπήρξε χώρα που να μην άνοιξε στην οικονομική δραστηριότητα. Αν κάποιοι το πρότειναν αυτό έπρεπε να το πουν τότε. Το άνοιγμα στον τουρισμό έγινε μετρημένα και με μεγαλύτερο επαγγελματισμό από όλες τις άλλες χώρες» είπε αρχικά.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από όλες τις άλλες χώρες. Διάβασα πολλά άρθρα από επισκέπτες που είπαν ότι αισθάνθηκαν απολύτως ασφαλείς. Περισσότερο από ότι στις χώρες τους. Γιατί όλοι ανταποκρίθηκαν πλήρως» συμπλήρωσε.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι έπρεπε να πετάξουμε αυτά τα λεφτά έπρεπε να το πει» απαντώντας σε όσους είπαν ότι η χώρα άνοιξε πολύ νωρίς τα σύνορά τους.

«Έπρεπε να στηρίξουμε όχι μόνο τα εισοδήματα αλλά και τις θέσεις δουλειάς. Πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα το χειριστήκαμε καλά. Πέσαμε θύματα της επιτυχίας μας εν μέρει και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πήραμε γρήγορα μέτρα και αυτά αποδίδουν Δεχτήκαμε πολύ ειρωνικά σχόλια για το αν ο κοροναϊός κολλάει μετά τις 12. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι αυτά τα μέτρα δούλεψαν. Έχουμε πολύ καλύτερο βαθμό πληροφόρησης. Και μπορούμε να χαράσσουμε πολιτική με δεδομένα» κατέληξε.