Πέντε χρόνια στην Ξάνθη. Από το 2002 έως το 21007. Έξι χρόνια στον Ολυμπιακό. Από το 2007 έως το 2013. Τρία χρόνια στη Ρόμα. 2013-2016. Άλλα δύο στην Μπολόνια. 2016-2018. Και για κλείσιμο; Η μεγάλη του αγάπη ξανά. Ο Ολυμπιακός. Γύρισε το 2018. Ήθελε να φύγει σαν πρωταθλητής. Και το κατάφερε.

Ο Βασίλης Τοροσίδης κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια όπως ακριβώς αρμόζει στους αληθινά σπουδαίος. Με πρωτάθλημα και Κύπελλο. Νταμπλούχος. Σε ένα ματς που τα έφερε έτσι η μοίρα και αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα. Που ήταν από τους καλύτερους.

Σε μια βραδιά που εκείνος σήκωσε την κούπα του Κυπέλλου ψηλά στον ουρανό του Βόλου. Σε μια στιγμή που θα μείνει – όπως τόσες και τόσες ακόμα – βαθιά χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά.

Ο ίδιος ο Τοροσίδης το είχε αφήσει να εννοηθεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του. Αφιέρωσε το Κύπελλο στον Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και στον Βασίλη Τοροσίδη, λέγοντας πως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ είναι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Μιας σπουδαίας καριέρας. Μιας καριέρας πρωταθλητή. Ο σπουδαίος Βασίλης Τοροσίδης αφήνει παρακαταθήκη και βαριά ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.