Γιβραλτάρ, Εσθονία, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Αρμενία. Τα θύματα της εθνικής μας ομάδας τη τελευταία τετραετία. Οι εκτός έδρας νίκες μας που είναι μια παραπάνω εδώ και λίγη ώρα. Περάσαμε και από το Κόσοβο (1-2). Η πρώτη νίκη μας στο Nations League. Εκεί που η UEFA στοιβάζει τους πολίτες τρίτης κατηγορίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ μας: Αυτή η στρούγκα, αυτό το τυρί βγάζει. Εκεί την κατάντησαν την εθνική μας ομάδα η ΕΠΟ και η ανυπαρξία κάθε ποδοσφαιρικού σχεδίου. Η εθνική ομάδα της προηγούμενης εποχής δεν υπάρχει πια.

Ας το πάρουμε απόφαση. Οπότε μάλλον θα πρέπει να λέμε και πάλι καλά, για νύχτες σαν αυτή στην Πρίστινα. Για τη βραδιά που ο Λημνιός άνοιξε το σκορ στα εκατό δευτερόλεπτα και ο Δημήτρης Σιόβας «κλείδωσε» το τρίποντο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (50΄). Ο Μπερίσα (82΄) μείωσε για τους γηπεδούχους αλλά αποδείχθηκε πως ήταν αργά. Όλα είχαν πάρει πλέον το δρόμο τους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαχειρίστηκε το τέλειο ποδοσφαιρικό σενάριο απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς πολλές δυνατότητες. Το γρήγορο γκολ έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Φαν Σιπ να δώσουν χώρο, ενώ το 2-0 επί της ουσίας τελείωσε το ματς πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου. Ενδιάμεσα ο Μπάρκας είπε «όχι» στον Ζεμέλι (τετ α τετ στο 11΄), ο Χαλίμι αστόχησε (45΄) άρα δεν προέκυψαν ούτε αναταράξεις.

Εύκολο βράδυ. Το πρώτο μετά από καιρό. Αν δεν είχαμε και τον τραυματισμό του Κώστα Σταφυλίδη (αποχώρησε στο 39΄) θα ήταν άψογο. Από την άλλη σκέφτεσαι πως αν έμενε στον αγωνιστικό χώρο ο αμυντικός της Χοφενχάιμ, δεν θα περνούσε στη θέση του ο Σιόβας. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ που πέτυχε το τελικό 2-0 με το πρώτο γκολ με το εθνόσημο. Άρα έστω αφαιρετικά συμφωνείς πως τελικά ίσως όλα έγιναν για κάποιο λόγο.

Με αυτή τη νίκη η εθνική μας ανέβηκε στους 4 βαθμούς έπειτα από δύο αγωνιστικές. Όσους έχουν και οι Σλοβένοι που απόψε νίκησαν (1-0) τη Μολδαβία. Καλή συγκομιδή σε έναν όμιλο που κάθε άλλη θέση εκτός της 1ης είναι αυτοκτονία. Επόμενη αποστολή μας στη διοργάνωση είναι εντός έδρας κόντρα στη Μολδαβία. Το ματς αυτό θα γίνει στις 11 του Οκτώβρη.

Κόσοβο: Ουικάνι, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58’Ρασκάι), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55’Χαλάνι), Ζενέλι (54’ Μπ. Μπερίσα), Σελίνα, Νουχίου.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (39’Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60’Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83’ Μάνταλος).