Συναγερμό έχει προκαλέσει στον ΕΟΔΥ γάμος στα Χανιά μετά και τη μεταφορά στενού συγγενή του ζευγαριού στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης του κοροναϊού στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας καλεσμένος -χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού- μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον έξι ακόμη άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Η κατάστασή του πλέον είναι σταθερή, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορoνοϊού του νοσοκομείου.

Περίπου 70 άτομα στο γάμο

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα που επικαλείται το zarpanews.gr, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.