Είναι γνωστό πως η ΕΠΟ έχει ένα συντονισμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδόσφαιρο, και για την πρόοδο των εθνικών ομάδων.

Οι τεχνοκράτες από το πάρκο Γουδή που όταν δεν είναι… σκυμμένοι για να υποκλιθούν στους χαλίφηδες κοιτάζουν τη μπάλα με απορία: Βρε μπας και είναι χειροβομβίδα.

Και πλέον τα παραδείγματα πολλά. Σήμερα για παράδειγμα, η εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε στη Σλοβενία στην έναρξη του Nations League. Σε μια εντεκάδα που αποτελεί το όνειρο κάθε «μάνατζερ». Όχι προπονητή. «Μάνατζερ» επαγγελματία που έχει βγάλει τη πραμάτεια του στη γύρα αναζητώντας μεροκάματο.

Τα είπαμε άλλωστε και χθες αναλυτικά. Μην κοιτάτε που σήκωσε… πυρετό ο Τσιμίκας και έχουν δικαιολογία. Αναπληρωματικός ο άσος της Λίβερπουλ του Γιαννούλη, που το παλικάρι δεν φταίει σε κάτι, αλλά η ιστορία του μοιάζει με ανέκδοτο. Να παίζει εκείνος, να κοιτά ένας ποδοσφαιριστής που επέλεξαν οι Reds για το ρόστερ τους.

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι… δουλειές. Είναι και η εμπάθεια με τον Ολυμπιακό που δεν έχει πλέον προηγούμενο. Είναι το τέταρτο σερί ματς της εθνικής μας από πέρσι τον Οκτώβρη που η εθνική μας ομάδα εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο, δίχως παίκτη του Ολυμπιακού στην εντεκάδα τους.

Τέταρτο σερί ματς: Προηγήθηκαν το Ελλάδα-Βοσνία (15/10/2019), Αρμενία-Ελλάδα (15/11/19) και Ελλάδα-Φινλανδία (18/11/19).

Απόψε μπήκε σαν αλλαγή ο Μασούρας στο 87΄! Ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης έμειναν στον πάγκο ως το τέλος.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς η εθνική έχει χρησιμοποιήσει στις εντεκάδες που έχει επιλέξει ο Φαν Σιπ τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Μπαρκας, Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος, Σβάρνας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Ζέκα, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λημνιός, Παυλίδης.

Σε 16 ποδοσφαιριστές λοιπόν δεν έχει χωρέσει παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και 11 μήνες. Στο ίδιο διάστημα που η ΕΠΟ «έφαγε» τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Προφανώς γιατί αν ήταν εκεί οι αρχηγοί δεν θα γίνονταν αυτό το πανηγύρι.

Δεν είναι ασέβεια αυτό που συμβαίνει. Είναι κανονικός πόλεμος. Μια στοχευμένη επιλογή. Ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας φέτος πήραν το πρωτάθλημα, έφτασαν μια ανάσα από τους «8» του Γιουρόπα, απέκλεισαν την Άρσεναλ κλπ και είναι αλλαγές του Λημνιού –που δεν χωράει στον ΠΑΟΚ- και του Κουρμπέλη. Και να μην αναφερθούμε καν στον Κώστα Φορτούνη, που μένει να κοιτάζει τον Μάνταλο (!) και τον Μπακασέτα (!).