Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 46α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ που σφράγισε τη Μεταπολίτευση, δυνάμωσε την πατρίδα, ανύψωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Οι αρχές του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι επίκαιρες όσο ποτέ.»

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε επίσης: «Ένα σχέδιο ανασύνταξης και ανάκαμψης της χώρας, μέσα από ευρύ διάλογο, κοινωνικό και πολιτικό είναι για μας προτεραιότητα. Είναι το αναγκαίο άλμα προς τα μπρος. Σχέδιο που δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει η ΝΔ. Φυσικά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κολλημένοι στο παρελθόν».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε: «Το ΕΣΥ κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απαξιωμένο, φτηνό προνοιακό σύστημα. Οι δαπάνες υγείας των νοικοκυριών, μας φέρνουν στην τέταρτη υψηλότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. φθάνοντας στο 2,8% του ΑΕΠ.

»Πίσω από τα μεγάλα λόγια του Πρωθυπουργού για το ΕΣΥ εν μέσω καραντίνας, η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ θέλει να τεμαχίσει το ΕΣΥ και να το παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πρότασή μας για το ΕΣΥ λοιπόν, είναι μια παρακαταθήκη και για το μέλλον. Είναι ένα διαγενεακό συμβόλαιο που επιμερίζει δίκαια την φροντίδα των νεότερων με την πρόνοια των μεγαλύτερων. Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο που σπάει ανισότητες.»

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΣΟΚ στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020