Σε τεντωμένο σκοινί είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία όχι μόνο αρνείται πεισματικά να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, αντίθετα, ρίχνει «λάδι» στη φωτιά, με συνεχείς υπερπτήσεις στο Αιγαίο και με το Oruc Reis να παραμένει εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νέο «κάζο» για τους Τούρκους

Το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ευνομία» και τα δύο ελληνικά F-16 που συμμετείχαν στην άσκηση κλήθηκαν να επιστρέψουν πίσω στη βάση τους.

Οι Τούρκοι, με σκοπό να παρενοχλήσουν τα ελληνικά αεροσκάφη, «σήκωσαν» δύο ιπτάμενα ραντάρ προκειμένου να εντοπίσουν τη θέση τους και έστειλαν εφτά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Έλληνες επιτελείς ωστόσο είχαν «διαβάσει» τις κινήσεις των Τούρκων, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες της γείτονος να πέσουν στο κενό.

Οκτώ ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Κρήτη και συνάντησαν τα εφτά τουρκικά, που είχαν στόχο να παρενοχλήσουν τα δύο ελληνικά μαχητικά.

Μετά από περίπου δέκα λεπτά αερομαχιών, οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους, έχοντας αποτύχει στον σκοπό τους.