Τραβάει και άλλο η Άγκυρα και σκοινί με τον τούρκο πρόεδρο Τετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί πλέον ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα.

Στις νέες εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος  τόνισε ότι αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία και τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο.

Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η  Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται.

Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει το τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά».

https://twitter.com/AACanli/status/1298539532292427776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1298539532292427776%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2020%2F08%2F26%2Fworld%2Fnea-proklisi-erntogan-eimaste-apofasismenoi-na-kanoume-oti-xreiastei-mi-dokimazete-tin-ypomoni-mas%2F

Η νέα δήλωση Ερντογάν έρχεται ύστερα από τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατόπιν της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς την Ελλάδα, ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε -μεταξύ άλλων- πως εάν η Αθήνα κάνει το λάθος βήμα «αυτή τη φορά δεν θα είναι ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί». «Εάν κάνετε δηλώσεις λέγοντας ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και θα κάνουμε ασκήσεις, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο χωρίς δισταγμό» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Άγκυρα είναι μεν έτοιμη για διάλογο, όμως όχι με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Ελλάδας. «Με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο» είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Χάικο Μάας και τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ «για τις ειλικρινείς προσπάθειές τους».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, όπου σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «έδειξε το επίπεδό του».

Επιπλέον έκανε αναφορά στο Αιγαίο, κατηγορώντας την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Ακόμα υπογράμμισε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην αν. Μεσόγειο.

Τέλος, χαρακτήρισε «κακομαθημένες την Ελλάδα και την Κύπρο».