Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό, καθώς και το κύμα αντιδράσεων κατά της χρήσης μάσκας εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς και αντιεπιστημονικές θεωρίες που φτάνουν μέχρι το να λένε ότι αυτά που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο γύρω μας δεν υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας στα σενάρια συνομωσιολογίας, ο υφυπουργός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε ότι η Πολιτεία δεν κρύβει κρούσματα και από την αρχή υποστηρίζει τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

«Λέμε ποια είναι η κατάσταση και ποια μέτρα λαμβάνονται. Οι αποφάσεις μας κρίνονται από όλους. Δεν αμφισβητούνται όμως τα ίδια τα στοιχεία, τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά από τα νοσοκομεία, εργαστήρια, κέντρα υγείας. Όπου υπάρχει πρόβλημα το λέμε καθαρά και παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορούν να αποβούν μοιραίες οι θεωρίες και οι αντιδράσεις για τις μάσκες»

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, επισήμανε ότι πρόκειται για συνωμοσίες με θανατηφόρα αποτελέσματα.

«Τέτοιες θεωρίες όχι μόνο υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια αλλά μπορούν να αποβούν και μοιραίες. Αντιλαμβάνομαι πως μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση, ο ιός όμως δεν κουράζεται» τόνισε φανερά ενοχλημένους από όσα κυκλοφορούν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού αποτελεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σχετικά με τον κοροναϊό.

Τι είπε για το ζήτημα ατομικής ευθύνης

Όσον αφορά στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι η χρήση της μάσκας και οι αποστάσεις είναι πανάκεια – είναι η εγχώρια και η διεθνής στρατηγική απέναντι στον κοροναϊό.

Μιλώντας σε έντονο ύφος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι υπάρχει μια μειοψηφία που διακινεί θεωρίες συνωμοσίας, διοργανώνει πανηγύρια κ.ό.κ. για την οποία βεβαίως τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης.

Ο ίδιος συνεχάρη την πλειοψηφία των Ελλήνων για τη στάση τους και την υπομονή τους απέναντι στον κοροναϊό. Από τη μεριά της κυβέρνησης, ανέφερε ότι προφανώς υπάρχουν κάποιες παραλήψεις, άλλα γίνεται ό,τι είναι δυνατόν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για να στηθεί ένας σωστός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και σωστής αντιμετώπισης του ιού.