Ενώπιον της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα βρεθεί για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Η διοικήτρια εγκαλεί τον καθηγητή, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής των 29 λοιμωξιολόγων του Υπουργείου  Υγείας, καθώς χωρίς την έγκρισή της ο κ. Γώγος ενημέρωσε για τον κοροναϊό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Την αποκάλυψη έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου κάλεσε σε απολογία τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμοξιολόγο κο Χαράλαμπο Γώγο επειδή αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του κοροναϊού στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα. Καλεί σε απολογία για να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις τον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κοροναϊό και είναι μέλος της Ειδική Επιτροπής του ΕΟΔΥ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

ΠΟΕΔΗΝ: Να ανακληθεί άμεσα η απολογία

Παράλληλα συμπληρώνουν ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας «βάζει πλάτη» εδώ και πολύ καιρό στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παραμένει κενή η θέση του αναπληρωτή Διοικητή και τα καθήκοντα του εκτελεί ο καθηγητής κ. Γώγος.

«Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κος Χ.Γώγος, ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιδιώκει, τι εξυπηρετεί η Διοικήτρια με την εν λόγω κατάπτυστη κλήση σε απολογία που επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα!», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ