«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το συμβόλαιο μου με την ομάδα μου» δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον, που έχει ήδη στο ράφι του έξι κύπελλα και οδεύει, αν δεν του κόψει την φόρα ο ομόσταβλος του, Βάλτερι Μπότας, για τον έβδομο τίτλο. Ο Χάμιλτον θα ήθελε πολύ να ανοίξει το θέμα του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος της σεζόν, αλλά, ό ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν είναι της ώρας, δεδομένου, ότι η πανδημία βρίσκεται στο φόρτε της και το πρωτάθλημα, φέτος διεξάγεται με αυστηρούς όρους και σε δύσκολες συνθήκες που αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Ο ίδιος, ανέφερε, ότι δεν συζητάει με κάποια άλλη ομάδα, είναι ευχαριστημένος από την Mercedes-Benz, και ότι, το μόνο που απομένει είναι να κάτσει στο τραπέζι με τα αφεντικά της γερμανικής ομάδας και να βάλουν τους νέους όρους.

Το τελευταίο συμβόλαιο το είχε υπογράψει το 2018 – είχε ισχύ για δύο χρόνια – με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ – όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος στην Formula1.  Πάντως, η Mercedes-Benz κλείδωσε πριν λίγες ημέρες με τον Βάλτερι Μπότας, αμφισβητώντας κάθε φημολογία που ήθελε τον δεύτερο οδηγό της πρωταθλήτριας ομάδας να …φλερτάρει με άλλη ομάδα. Το συμβόλαιο του είναι μονοετές, θα τρέξει, δηλαδή, και στο πρωτάθλημα του 2021.