Τρομαχτικό μεν, εντυπωσιακό δε. Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την φάλαινα – δολοφόνο να «κόβει» βόλτες γύρω τους.
Ένα ξεχωριστό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στις 7 Αυγούστου στην Αλάσκα.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media μια λευκή φάλαινα – δολοφόνος έκανε την εμφάνιση της και καταγράφηκε μάλιστα από τον φακό.
Βιολόγος που μίλησε στην ιστοσελίδα adn.com περιέγραψε την εικόνα του κητώδους θηλαστικού ως «κάτι που συμβαίνει λιγότερο από μία φορά σε μια ζωή».
Η Fairbanks, Stephanie Hayes, απόφοιτη του Πανεπιστημίου της εργάζεται σε σκάφος που αναλαμβάνει εκδρομές στην περιοχή, και εκείνη την ημέρα παρατήρησε μαζί με τους συναδέλφους της μια ομάδα από όρκες να κολυμπούν.
Οπως περιέγραψε αργότερα η ίδια όταν τις κοίταξαν πιο προσεκτικά αντιλήφθηκαν πως μια φάλαινα ξεχώριζε.
«Υπήρχε μια συλλογική έκπληξη», είπε η Hayes, και συνέχισε λέγοντας πως «έχουν καταγραφεί μόνον οκτώ λευκές φάλαινες-δολοφόνοι στον κόσμο. Το να έχουμε μία εδώ είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο», κατέληξε.
Την τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί μια λευκή φάλαινα – δολοφόνος ήταν το 2010 στα βορειοανατολικά παράλια της Ρωσίας. Με το παρατσούκλι «Iceberg», ήταν η πρώτη ενήλικη όρκα που καταγράφηκε ποτέ σε βίντεο.
Ultra-rare all-white killer whale is spotted for the first time
This WHITE killer whale was spotted for the first time off the coast of Alaska 😱🐋
Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και παραλιακή – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
- Θάντερ – Σπερς 127-114: Πήραν την νίκη οι πρωταθλητές και είναι ένα βήμα από τους τελικούς του NBA (vids)
- «Δεν καταλαβαίνει τίποτα» ο υπ. Υγείας των ΗΠΑ: Έπιασε δυο φίδια με τα χέρια, τον δάγκωσαν επανειλημμένα (video)







