Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το… όνειρο του, με τον Έλληνα αριστερό οπισθοφύλακα να ανήκει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας, Λίβερπουλ.

Ο 24χρονος μπακ μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στο λιμάνι και τον Ολυμπιακό, πήρε μεταγραφή για τους Reds, γράφοντας ιστορία. Και φυσικά, είναι πανέτοιμος για νέες περιπέτειες υπό την καθοδήγηση του Γιούργκεν Κλοπ.

Στο εξωτερικό, κινούνται ακόμη στους… ρυθμούς του Κώστα Τσιμίκα, με την σπουδαία μεταγραφή του Έλληνα αμυντικού να βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα.

Μάλιστα, το goal.com ζήτησε τη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς για τον Έλληνα αμυντικό, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να στάζει… μέλι για τον πρώην παίκτη του. Ο Πορτογάλος προπονητής των «ερυθρολεύκων» αποθέωσε τον 24χρονο μπακ, τονίζοντας πως είναι εκπληκτικός επαγγελματίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού του Γιούργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ.

«Είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας και ένα φανταστικό άτομο. Πιστέψτε με. Είναι ένας παίκτης που θα είναι τέλειος για το στιλ παιχνιδιού του Κλοπ», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Κώστα Τσιμίκα.

Με τον προπονητή του Ολυμπιακού να προσθέτει στη συνέχεια, πως έχει βελτιωθεί πολύ και άξιζε την ευκαιρία:

«Αξίζει αυτήν την ευκαιρία. Έχει βελτιωθεί τόσο πολύ, και τώρα θα παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Δεν είμαι χαρούμενος που έχω χάσει έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Κώστα. Μίλησα μαζί του αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του και ήταν τόσο χαρούμενος. Αυτό ήταν ένα από τα όνειρά του».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως ο Τσιμίκας είναι μαχητής και διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην… κόντρα που θα έχει με τον Ρόμπερτσον.

«Είναι μαχητής, που παίζει με πάθος. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, πολύ δυνατός διανοητικά. Είναι πρόθυμος να μάθει. Ξέρω ότι ο Κλοπ θα το βρει αυτό, θα ακούσει με όλη του την προσοχή. Θέλει να βελτιωθεί και είναι καλός επαγγελματίας. Ξέρει ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να παίξει. Το ξέρει αυτό.

Ξέρει ότι θα πρέπει να είναι υπομονετικός, σίγουρα. Ο Ρόμπερτσον είχε μια φανταστική σεζόν και είναι φανταστικός παίκτης. Αλλά ο Κώστας είναι έτοιμος για τα πάντα. Θα είναι υπομονετικός και θα εργάζεται κάθε μέρα.

Έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτά τα δύο χρόνια, ιδίως και αμυντικά. Έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα. Θυμάμαι όταν επέστρεψε από την Ολλανδία, είχε κάποια προβλήματα, αλλά βελτιώθηκε τόσο πολύ με τη θέση του, τις μονομαχίες. Με την μπάλα, ξέρει τι να κάνει, αλλά έγινε πολύ πιο επιθετικός χωρίς την μπάλα και μπορείτε να το δείτε στις εμφανίσεις του.

Ο τρόπος που παίζαμε αφορούσε ζώνες και όταν ήρθε από την Ολλανδία μάρκαρε περισσότερο man to man, οπότε έπρεπε να αλλάξει και να προσαρμοστεί. Εργαστήκαμε σκληρά για να το βελτιώσει».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού πρόσθεσε στη συνέχεια: «Συμμετείχε πάντα στο επιθετικό μας παιχνίδι, και αυτός είναι φυσικά ο λόγος που ο Κλοπ ήθελε να τον πάρει στην Λίβερπουλ. Ξέρει τι μπορεί να φέρει στην Λίβερπουλ υπό αυτήν την έννοια. Για το παιχνίδι του Κλοπ, ο Τσίμικας είναι τέλειος. Είναι εκπληκτικός για τον Κλοπ. Δίνει αυτή την ενέργεια, το πλάτος, την επιθετική απειλή. Έτσι παίξαμε επίσης.

Έπαιξε καλά εναντίον του Τραορέ, αλλά δεν ήταν κάτι νέο για μένα! Είχε τέτοιου είδους παιχνίδια στο παρελθόν. Ήταν ο κανονικός Κώστας! Τον θυμάμαι να παίζει εναντίον του Σάπι της  Κρασνοντάρ, ο οποίος είναι φανταστικός εξτρέμ. Ήταν καταπληκτικός. Έπαιξε εναντίον του Ποντένσε  και του Τραορέ εναντίον και ήταν καταπληκτικός. Κόντρα στον Μόουρα της Τότεναμ, τον Πέπε της Άρσεναλ ήταν εκπληκτικός και πάλι».