Δύο ακόμα θάνατοι από κοροναϊό καταγράφηκαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 228.

Συγκεκριμένα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 71χρονος με υποκείμενα νοσήματα και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο «χάρτης» των 230 νέων κρουσμάτων

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 230 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Για ακόμη μια ημέρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «κόκκινο», καταγράφοντας 47 και 65 κρούσματα κοροναϊού, αντίστοιχα. Επίσης, αύξηση παρουσιάζουν και τα εισαγόμενα κρούσματα τα οποία ανέρχονται σε 41, ενώ η συνεχίζεται η μεγάλη διασπορά στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από αυτά., 1.648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.293 (48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 άτομα διασωληνωμένα, ανάμεσά τους και μια ανήλικη

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο μεταξύ, η είδηση ότι ανάμεσα στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι βρίσκεται και ένα 17χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Συνολικά, 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών.

Από αυτούς, οκτώ (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: