Ο πρόεδρος του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τάχθηκε κατά του κλεισίματος ολόκληρων σχολείων σε περίπτωση μολύνσεων από τον κοροναϊό.

«Εάν προκύψει κρούσμα κοροναϊού σε ένα σχολείο, δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες αυτό το σχολείο. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα (ειδικών μαθημάτων)», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Rheinische Post».

Ίσως να αρκούν 7 ημέρες καραντίνα

«Τα σχολεία θα πρέπει να δώσουν τα ίδια την ανάλογη προσοχή και να αναπτύξουν τους κατάλληλους τρόπους προστασίας (από τον κορονοϊό). Δυστυχώς, πολλά σχολεία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε ό,τι αφορά στα θέματα της υγιεινής και της τήρησης των απoστάσεων», επισήμανε ο Ράινχαρντ.

Όσον αφορά τη διάρκεια της καραντίνας σε περίπτωση μόλυνσης από τον κοροναϊό, ο πρόεδρος του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου είπε:

«Κατά βάσιν, θεωρώ ότι οι 14 ημέρες καραντίνας είναι ούτως ή άλλως πολλές. Υπάρχουν εν τω μεταξύ μελέτες σύμφωνα με τις οποίες επτά ημέρες είναι αρκετές για να παρέλθει ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό».