Νέες, επιπλέον κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ετοιμάζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, όπως δηλώνει ο Εκπρόσωπος της Ένωσης, Πίτερ Στάνο.

Σύμφωνα, δε, με τον κ. Στάνο, «ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των Τουρκικών κινήσεων και στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο το ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον Ύπατο Εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας» απάντησε σε ερώτημα του ΣΚΑΙ ο Πίτερ Στάνο.

«Σημειώνεται δε, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των Τουρκικών κινήσεων, και στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε την έκτακτη Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.