Την ακύρωση της ΔΕΘ λόγω της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης

Η ακύρωση της φετινής διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης γίνεται στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο ακροατήριο» ανέφερε η κα Πελώνη.

Όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει το in.gr πριν από τρεις μέρες η φετινή Έκθεση όδευε προς ματαίωση λόγω της πανδημίας και συγκεκριμένα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που εμφανίζονταν στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης και γενικά της Βόρειας Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία, η οποία από το τέλος του πρώτου κύματος κοροναϊού μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επέμενε να πραγματοποιηθεί η Έκθεση, αλλά με το άνοιγμα των οικονομιών μετά την καραντίνα τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώθηκαν και για τη Γερμανία και για την Ελλάδα.

Διέκοψε τη λειτουργία της κατά τη δεκαετία του 40

Η ΔΕΘ έκανε τα πρώτα εορταστικά της εγκαίνια τον Οκτώβριο του 1926, διέκοψε τη λειτουργία της στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1966 πραγματοποιείται ανελλιπώς.

Το 1941 ο χώρος της ΔΕΘ καταλύθηκε από τον γερμανικό στρατό, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, για να ξαναλειτουργήσει μετά τον πόλεμο το 1951, ενώ και το 1974 λόγω των δραματικών γεγονότων της Κύπρου και της επιστράτευσης επίσης ήταν μια δύσκολη χρονιά.